Referenciák


Ákos Ildikó

Könyvtáros / OSZK
akildi@freemail.hu 

"Zsoltitól én a beszélgetéseink alatt abban kaptam segítséget:

-hogyan alapozzam meg a döntéseimet a racionális érvek összegyűjtésével, és így merjek is dönteni és elindulni, tenni a célomért, ha kell segítséget kérni, ha szükséges, idővel felülvizsgálni, ha pedig olyan a helyzet, merjem az érzéseimet is belevinni a döntésembe;

-hogy a mindennapi élet nem mókuskerék, lefelé tekeredő spirálvonal - bár vannak, lehetnek hullámhegyek és hullámvölgyek - a nehézségeket ne akadálynak, hanem lehetőségnek tekintsem a növekedéshez, fejlődéshez, és a gödör mélyén is lehetek boldog (ahogy a szeretet is döntés kérdése), ha elhiszem, hogy soha nem vagyok egyedül, és bízom Abban, Aki mindig velem van, mert ő kincsként tekint rám;

-hogy a megsebzettségeimben nem mindig én vagyok a hibás, de ezekben sem vagyok egyedül, ha meg tudok bocsátani, akkor kiléphetek a hibáztatás és az önmarcangolás gödréből, mert azok nem visznek előre."

Tóthné Barna Mária

Tanítónő

tbm10@freemail.hu

"Évekkel ezelőtt férjemnél súlyos daganatos betegséget diagnosztizáltak, már nem lehetett megműteni, csak a szokásos kezeléseket kapta. A betegség megviselte az egész családot, az amúgy is válságban levő kapcsolatunkat még inkább. Férjem mindenkitől elzárkózott, befelé fordult.

Nekem is nehéz volt leküzdenem viszolygásomat a pusztuló test láttán, és türelemmel ápolni a beteget. Kövesdy Zsolthoz fordultam lelki segítségért. A sok beszélgetés során sikerült kapaszkodót találnom, megnyugodtam, tudtam szeretettel odafordulni férjemhez. Ő is elfogadta Zsolt jelenlétét.

A gyakori látogatások, négyszemközti beszélgetések hozzásegítették, hogy megbékéljen sorsával, rendbe tegye a lelkét. Nem tudom, miről beszélgettek, sosem firtattam, de azt tudom, hogy az utolsó hónapok terhe a fizikai nehézségek ellenére is könnyebbé vált mindkettőnk és gyermekeink számára is. Mindenkivel rendezni tudta kapcsolatát, megbékélt Istennel, emberrel, felkészült a nagy útra. Én is tudtam bocsánatot kérni, megbocsátani, és fájdalommal, de megbékélve engedtem el.

Azóta is, ha valami nyomaszt, sokszor fordulok Kövesdy Zsolthoz. Jól irányzott kérdései, megjegyzései mindig segítenek, hogy megtaláljam a megoldást."

Kulikné  Mária

Közgazdász
kulikpalne@gmail.com 

"Sok éve ismerem Zsoltit, és nagyon sokat köszönhetek neki. Gondolataiért, tanácsaiért, bátorításaiért végtelenül hálás vagyok. 

A hozzá segítségért, lelki támaszért fordulót nyitott szívvel hallgatja, és különleges kisugárzásával már akkor segít, hacsak meghallgat. Életvezetési tanácsaival, gondolataival helyre kerülnek a hozzá fordulóknál az élet igazi és fontos kérdései, és megtanít arra, hogy ami nem fontos, azt hogyan engedjük el. Egy-egy beszélgetés vele a lélek békéjét hozza, tanácsait, gondolatait követve megnyugvást kap a háborgó lélek.

Hivatásának célkitűzését, hogy lámpás legyen a sötétségben, aki Isten fényét hordozza, és hogy mosolyt szeretne vinni a hétköznapok szürkeségébe, tevékenységével folyamatosan megvalósítja. Ezt minden hozzá forduló megtapasztalhatja, átérezheti.

Segítségül adott gondolatai mindig ajándékot jelentenek a hozzá segítségért, lelki támaszért fordulónak."

Glässer Norbert - Glässerné Nagyillés Anikó

egyetemi oktató - segédmuzeológus

norbertaniko2015@gmail.com

"A jegyesoktatáson, 2015-ben ismerkedtünk meg Zsolttal. Tanácsaival, biztató szavaival, illetve azzal, hogy meghallgatott bennünket nagyon sokat tett értünk. Amikor mások megkérdőjelezték döntésünket, ő mindvégig támogatott bennünket. Egy-egy bosszúság, nehézség alkalmával a mai napig eszünkbe jutnak a szavai.

Vele és környezetével találkozva az is tanulságos volt számunkra, ahogyan Zsolt a kisközösségekért tenni tudott, ahogyan a helyi közösséget vezette rá arra, hogy közösen tegyenek helyzetük jobbra fordulásáért."